Starší žáci – 18.3.2023 – Plzeň – poslední turnaj sezóny

Michal Novotný
V sobotu 18.3. v hale Lokomotivy Plzeň ukončili starší žáci svoji sezónu. Před 14 dny jsem tu vyhlásil cíl ukončit sezónu 3 výhrami. To se bohužel povedlo splnit pouze ze 2/3.
Bohužel jsme opět v jednom zápase herně propadli, tentokrát s Fbc Plzeň 1:8. Šance jsme si proti Fbc Plzeň dokázali vytvořit, ale proměnit je byl velký problém tím spíše, že hráči Plzně svoje šance využívali s lehkostí. Přišlo mě, že si naši hráči od začátku nevěřili, že by zápas mohli úspěšně zvládnout.
Ve zbylých dvou utkáních jsme si počínali mnohem lépe a připsali si vítězství nad Plzeňskými Gorilami 7:4 a Fbš Slavia Plzeň girls 6:1. V obou utkáních jsme zápas kontrolovali a mohli přidat i více branek. V zápase s Fbš Slavia Plzeň girls nás mrzí gól obdržený v poslední minutě, kterým debutantka Simča přišla o čisté konto.
Letošní sezónu bych hodnotil jako přestavbovou. Během sezóny jsme začleňovali do týmu velké množství nováčků pro které to byla první zkušenost se soutěžním florbalem. Pro některé se s výkonnostním sportem vůbec. To se bohužel odráželo v nevyrovnanosti výkonů, v herním sebevědomí a individuálních schopnostech jednotlivců. Od příští sezóny by jsme se rádi posunuli zase o něco výše. Doufáme, že nováčci zúročí nabrané zkušenosti a celý tým během přípravného období na novou sezónu pořádně zamaká, aby jsme příští rok hráli i výše než ve 3. koši.