Elévové – Klatovy 26.3.2023

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

Komentář k víkendovému turnaji elévů v Klatovech (26.3.2023) jsem odkládal, protože jsem si chtěl rozmyslet co napíšu a nepsat v emocích. Ale nic se nezměnilo. Musím šestici statečných pochválit za perfektní výkon. Jelo šest hráčů, žádný brankář. A tak do branky musela naše nejmladší – Bety Havlíkovou. A úkoly ve hře se museli rozdělit úplně jinak, než jsme byli zvyklí hrát doposud.

První zápas proti Klatovům jsme zkoušeli nechat jednoho běhavého klučinu – Robina Havlíka, Sama Mundila a Davida Vlasáka. Vzadu to jistila obraná dvojice Robin Kaiser a Martina Nedvědová – ti zase naopak moc běhat neměli a trávili na hřišti delší dobu. Hráli jsme s jedním vepředu a dvěma obránci. Cílem bylo rozbíjet rozehrávku soupeře a nenechat ho založit útok a nepustit střelu na brankářku. Soupeř nás sice překvapil gólem asi za 20 sekund hry. Ale to nás nakoplo. Nakonec velmi pohledný zápas plný bojovnosti, našich střel a kombinací jsme dotáhli do vítězného konce – 7:5 pro nás. Přiznejme, že soupeř vystřelil na branku tak 10, ale Bety se zlepšovala a přestávala se bát.

Druhý zápas byl  proti Plzeňským Gorilám. Soupeř je velmi ambiciózní a už u malých dětí tlačí na výsledek. Prohra 5:1 byla asi odpovídající hře, protože soupeř měl děti o hlavu větší a brankář ani náhodou nevypadal na eléva. Snažili jsme se držet krok a bojovat…nešlo to.

Třetí zápas byl nejsnazší, protože horažďovické holky jsou pořád nováčky a mají mnoho práce před sebou. Při tomto zápase jsme si vyzkoušeli kombinaci, střeli z druhé vlny (z obrany) – prostě to, co trénujeme.

Před posledním zápasem s týmem Rokycan jsme čekali bouřlivou atmosféru. Soupeřovi rodiče fandí někdy až moc a těžko se nám s dětmi na hřišti komunikuje. Byl to náš nejlepší zápas – nasazení, bojovnost, obětavost. V tomto zápase dostala i naše obrana povolení běhat a bylo to hned znát. Doposud asi náš nejlepší zápas. Hlavně v druhé polovině jsme k soupeře k ničemu nepustili a dotáhli jsme soupeřovo vedení.

A hodnocení? Po jednom nebude. Bode jenom jedna 1 a to pro všechny!!