Starší žáci – 21.10.2023 – Plzeň

Michal Novotný

V sobotu nás čeká 3-tí koš v Aši. Kam jsme se vrátili po minulém turnaji ve 4-tém koši, který jsme odehráli na Slavii. Cíl byl jasný, nejlépe všechny 4 zápasy vyhrát a vrátit se do koše z kterého jsme spadli. Což se nám nakonec povedlo na jedničku.

V prvním zápase nás čekal Cheb. První třetina se vyvíjela dobře, měli jsme převahu na hřišti a vedli 4:1. Bohužel ve druhé jsme udělali pár chyb a najednou to bylo vyrovnané. Udělali jsme rychle nějaké změny a nastříleli 4 branky což na konec stačilo na celkové vítězství 8:4.

V dalším zápase nás čekalo oslabená Toužim. Zápas jsme vyhráli rozdílem 23 gólů a bohužel oslabené Toužimi po tomto zápase odpadli další 2 hráči a zbytek turnaje už byl pro ně utrpením. Přejeme soupeři, ať brzy naberou síly a hlavně ať na tento smolný turnaj brzy zapomenou a do dalšího jdou s odhodláním.

Třetí zápas s SVKI jsme vyhráli 8:1 . Hlavní událostí tohoto turnaje bylo ale hlavně loučení s Vojtou Havlíkem, který k nám přišel právě z tohoto klubu před rokem a jeho nasazení, přístup k tréninkům a zápasům by se měl stát příkladem i ostatní. Zaslouženě se vypracoval k oporám týmu a v příštích turnajích nám bude určitě chybět. Ještě jednou za celý klub:  Vojto díky ! byla s Tebou radost trénovat a hrát, máš tu plno kamarádů a rádi si s tebou zase zahrajeme ať jako se soupeřem a nebo spoluhráčem na neligových turnajích.

Ve třetím zápase přebral kapitánskou pásku symbolicky právě Vojta a dovedl svůj tým k vítězství nad Tachovem 3:2. Jednoduchý zápas to nebyl, ale myslím, že většinu času na míčku jsme trávili my. Některé naše rozehrávky byly ale zbrklé a rychle potrestány.

Náš cíl v Aši ?  Pokusit se zase posunout dál. Na minulém turnaji s námi byl letos prvně David a hned bylo znát, že jeho body a práce na hřišti nám moc chyběly.  Musíme nahradit Vojtu , nějaké talenty v mladších máme a určitě dostanou možnost se předvést.