Starší žáci – 26.11.2023 – Cheb

Michal Novotný

V neděli 26.11. jsme v Chebu odehráli turnaj 2. koše.

Tato parta se mezi nejlepší devítku týmů probojovala poprvé a nevedla si vůbec špatně. Poslední dobou se nám daří výsledkově a i individuální výkony jednotlivců jsou vzestupné. To se projevilo i v Chebu kam jsme odjížděli s cílem poprat se aspoň o dvě výhry, aby jsme měli šanci se do druhého koše vrátit po povinném odpořádání turnaje 3. koše.

Na konec vezeme z Chebu 3 výhry ze čtyř zápasů, kdy jsme padli pouze s domácím Chebem.

V úvodním zápase s rezervou Slávie Plzeň nám utekl začátek zápasu a rychle jsme prohrávali o dva góly. Postupem času jsme zlepšili pohyb a kombinační hru a zápas ve druhé půli otočili na konečných 5:4.

Ve druhém zápase nás čekali silné Klatovy a opět jsme nezačali dobře a po dvou námazech při rozehrávce rychle prohrávali o dva góly, ale jakoby se tým potřeboval dostat pod tlak, protože opět následovalo herní zlepšení a obrat ve skóre na cenné vítězství 4:3.

Ve třetím zápase byl jasným favoritem domácí Cheb, přesto se tým držel a v půlce bylo skóre otevřené 1:2. Ve druhé půlce se postupně projevila větší individuální kvalita chebských hráčů, kteří přidali dva góly a my si připsali první prohru 1:4.

V posledním zápase s rezervou Goril jsme po tradičně rozpačitém úvodu postupně přebrali kontrolu nad zápasem a po další otočce na konec zvítězili jednoznačně 8:4. Ve druhém koši se nám moc líbilo a doufáme, že se nám do něj podaří vrátit, protože chceme hrát těžké zápasy, které nás posouvají dál.

Všechny zápasy, které jsme odehráli měli dobré tempo a i prohraný zápas s Chebem ukazuje hráčům, kde jsou naše slabá místa, ale zároveň motivuje k další práci, protože hráči sami cítí, že rozdíl nebyl zase tak velký jak jsme čekali. Takže vzhůru s radostí a nadšením do další práce 😊💪.