GO-GO CUP 2023

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

Komentář k letošnímu GO-GO Cupu, nejslavnějšímu a největšímu turnaji v blízkém i vzdáleném okolí pro nás dnes napsali slečny hájící barvy našeho klubu Tereza Janusová a Kačka Vartová. Děkujeme jim za pomoc při organizaci.

Ranní vstávání bylo velice náročné, musely jsme vstávat v půl sedmé s tím, že jsme obě zaspaly. Před osmou jsme dorazily k hale. Poté jsme se šly dívat na balkon a Robert nás zaměstnal na časomíře. Míša nás naučila, jak s časomírou pracovat a jak zapisovat góly a asistence. Zápasy byly většinou vyrovnané a většinou končily remízou 3:3. Bylo opravdu zajímavé sledovat tyto zápasy a bylo fajn si vyzkoušet časomíru a zapisování. Ze začátku nám to moc nešlo, ale po dvou zápasech jsme se do toho už dostaly. Naše pocity ze zápasů jsou kladné. Moc nás bavilo pozorovat hru starších a zkušenějších hráčů, než jsme my. Bylo to velmi napínavé až do poslední minutky. Samozřejmě to všem hráčům moc šlo a byly velmi šikovní. Od samého začátku jsme doufaly že tým GO-GO zvítězí. Ale nebudeme lhát moc jsme nevěřily, že by mohlo zvítězit nebo se dostat do semifinále. Nakonec je opak pravdou. Samozřejmě nechtěly jsme nikoho podcenit, takže jsme fandily na plno. Chceme podotknout, že by podle nás neměli dávat hráčům před zápasem a během zápasu pivo, ale jen čistou vodu! Protože známe případ, kdy hráč měl mnoho příležitostí, ale protože viděl míček dvojmo tak se ani netrefil. Děkujeme! Přijde nám, že jsme oproti starším hráčům o dost více běhavý. A měly jsme možnost vidět spoustu hezkých kombinací a gólů. Měly jsme krásnou příležitost zkusit si něco nového a ze zápasu pochytit nové dovednosti od starších. Chtěly by jsme poděkovat za tuto krásnou příležitost a určitě budeme rády za více takových příležitostí. Děkujeme!

A také mnohaletý hlavní strůjce a organizátor tohoto turnaje Jarin „Čapář“ Juna

Včera proběhl v Tejnské hale po delší pauze tradiční Go – Go cup. Letos kvůli menší účasti týmů (7 týmů) se hrál v trochu pozměněném systému, a to jest každý s každým s tím, že čtyři nejlépe umístěné týmy si zahrají křížem semifinále.

Na třetím místě se umístil tým Přátelé Pepovi pleše (složený z výběru slávistických juniorů), který nestačil v semifinále na tým Cukr a bič. Po vyrovnané bitvě po nájezdech ale porazil 3:2 Tým Teleport složen z domažlické juniorky.

Do finále se probojoval domácí tým Go-Ga namíchaný ze staré gardy a ze stále aktivně na vyšší úrovni hrajících odchovanců Tejnského florbalu, který v semifinále jasně přehrál Tým Teleport 6:0 a ve finále si poradil s týmem Cukr a bič 3:1 složený z mladších odchovanců pořádajícího domácího klubu.

Nejproduktivnějším hráčem turnaje se stal s bilancí 9+8 Vojtěch Kuneš z vítězného týmu.

Nejužitečnějším hráčem turnaje byl zvolen Josef Tomášek rovněž z vítězného týmu.

Turnaj až na určitý časový skluz proběhl bez problémů a v přátelskému duchu. Budeme doufat že se opět za rok sejdeme.

Bohužel nemáme ani jednu fotku, protože všichni se věnovali florbalu na plné pecky!!! Tak jen výsledky 🙂