Turnaj mladších žáků 22.1.2022

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

Domažlická hala se stala dalším dějištěm turnaje mladších žáků. Pořadatelem byl náš klub a podle rozpisu nás čekalo dlouhé odpoledne. Původní rozpis měl deset zápasů mezi 13:00 a 20:00.  První koš mladších žáků totiž hraje 5 týmů systémem každý s každým. Tým Karlových varů musel ale bohužel na poslední chvíli svoji účast zrušit, tak se turnaj zkrátil. Nakonec se potkalo domácí GO-GO, Florbal Tachov, FBC Plzeň blue a Slavia Plzeň white.

Zahajovacím zápasem byl souboj mezi Go-Gem a Tachovem. Od začátku měla hra vysoké tempo a na obou stranách vysoké nasazení. Vlivem několika hezkých akcí jsme se ale ujali vedení. Celý zápas byl tým Tachova nebezpečný a několikrát nás zachránila brankové konstrukce. V druhé půli jsme se ujali vedení 3:2 a i přes závěrečný nápor Tachova se nakonec skóre zastavilo za stavu 4:2 v náš prospěch.

Dva zápasy čekání jsme nikdy neměli moc rádi, protože děti vypadnou z tempa, a ne vždy se jim potom povede vrátit do zápasového režimu. Druhý zápas proti nám postavil asi nejsilnější tým soupeře. Ten byl viditelně zaskočen naší aktivitou a ve srovnání s jeho ostatními zápasy, musel soupeř zařadit vyšší rychlostní stupeň. Výsledek zápasu sice byl 7:2 v soupeřův prospěch, ale o zápasu se dalo říct, že prohrát se dá i se ctí a musíme pochválit všechny za odvedený výkon. Nejvíce asi soupeře podráždilo, že náš benjamínek Sam mu dal oba góly. Líbila se nám aktivita v osobních soubojích, pohyb a napadání soupeře, který tak neměl moc času na svoji hru. Letos dle slov trenérů asi nejlepší zápas.

Posledním soupeřem byla Slavia Plzeň. Tým, který je proti nám Goliášem, byl na závěr hlavně velkou prověrkou fyzické připravenosti. I přesto, že jsme v předchozích zápasech nechali na hřišti hodně, pokračovali jsme ve vysokém tempu a nechtěli jsme soupeře pustit k jeho hře. Skóre zápasu bylo sice 2:2, ale objektivně jsme si asi zasloužili výhru. Ale ke konci, když už i soupeř pociťoval únavu, nebyla síla míček dopravit do brány. Ale zase je pravdou, že do poslední minuty jsme bojovali jako lvi a opět ti mladší z týmu byli velkými tahouny…

Sestava týmu si zde vysloužila svoje absolutorium a všichni až na malé chybičky odvedli perfektní práci. V mnoha případech nás podržel i brankář. Soupeře provokovala rychlost našich útočníků a urputnost obrany. Super práce! A zasloužený potlesk všech diváků v hale na konci dne, samozřejmě ve stoje! Celkově druhé místo v prvním koši… a to jsme ještě neměli kompletní sestavu….