Starší žáci – 6.2.2022 – Klatovy

Karel Hencl
Nedělní turnaj starších žáků byl ovlivněn Covidem. Jelikož jsme věděli, že nemůže jet Michal , tak jsme si do branky připravovali Luboše, ten se ale dostal v sobotu do karantény. Už jsme pomalu přemýšleli, že se z turnaje omluvíme, ale když jsme zjistili, že se odhlásila Toužim , tak jsme si řekli , že nemůže klatovským turnaj zkazit.
Nakonec nás bylo dostatek, 7 hráčů na trojkový florbal stačí. Bohužel nedorazilo ani plzeňské FBC a z celého turnaje zůstaly jen dva zápasy proti týmům Klatov.
Na tréninku máme dobrovolníků do branky vždy dostatek, ale tady jak by se děti zapomněly hlásit. Musel rozhodnout los a žlutý míček si vytáhl Tom Bouda. Za výkon v brance dostává jedničku, tým podržel a co šlo to pochytal. Kluci a slečna hráli zodpovědně. Zpočátku to vypadlo, že nám tam klatovský gólman nic nepustí, ale pak se ujalo pár střel. Hra se zklidnila, přibylo plno pěkných kombinací a soupeři jsme vrátili porážku z minule, když jsme teď zvítězili 10:7.
Ve druhém zápasy jsme vyměnili strážce branky Toma za Toma ale teď Řebouna a opět kvalitní výkon s dobrou rozehrávkou. Oba předvedli, že jsou hbití a že jsou to sportovci každým coulem. Dle pohledu ze střídačky měl zápas vysoké tempo a dlouhé minuty trvalo než padl první gól. Vítězství 7:5 pro nás a spokojenost z kvality hry.
Proti Klatovům se ve dvou zápasech představili : Kačka Vartová, Petr Müller, Lukáš Řeboun, Viktor Kaiser, Jan Lešek, Tom Bouda a Tom Řeboun.