Vánoční Florbalová Olympiáda 2021

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

A je to za námi! V 21.12. v pět se celá naše florbalová rodina sešla v hale a za účasti našich nejmenších, dětí odrostlejších i našich odchovanců za podpory rodičů, dědečků a babiček jsme se pustili do odpoledne plného zábavy.

Zahájili jsme jako vždy rozcvičkou, protože musíme tělo zahřát na provozní teplotu. Rozklusání a protažení se ujal Michal s Karlem.  Potom jsme děti rozdělili dle věku do tří kategorií a pustili se do soutěžení. Co nejrychleji oběhnout halu s míčkem na florbalce, promotat se slalomem a nakonec přesně vystřelit – to byla náplň soutěží. Překvapilo nás, že i ti nejmenší zvládli bez větších problémů soutěž kombinující rychlost a vedení míčku. Ve střelbě na přesnost jsme jim trochu ulevili, ale i tak se povedlo. Po soutěžích jsme vyhlásili stupně vítězů a odměnili je perníkovými medailemi.

To jsme ale museli vyhodit ty starší z palubovky a na hřiště napochodovala desítka nejmladších. Patnácti minutový zápas na velkém hřišti při hře pět na pět ukázal, co se již stihli naučit. K vidění bylo nasazení, bojovnost a několik hezkých florbalových akcí. Šikulky, roste nám tu další nadějná generace. Hlavně nás překvapili dvě dětičky, které jsme nikdy neviděli. Po zápasu všichni dostali nějakou drobnost, kterou nám darovali naši sponzoři.

To už ale netrpělivě stáli na značkách ti starší na straně jedné, a na straně druhé tatínci doplněni o naše odchovance. Zápas zahájil zkušený florbalový rozhodčí Karel, který po celou dobu bděl nad dodržováním pravidel. Děti byly velmi nebezpeční v rychlých protiútocích, a pokud se jim povedlo utéct, tak to končilo zpravidla gólem. Za tým tatínků nastoupila i část trenérského týmu. Skóre se zastavilo na…ale to není důležité. Ale jisté je, že prostě na děti nemáme. Jsou rychlé a obratné.

I starší dostali nějakou tu drobnost…

Co na závěr? Chceme všem dětem, maminkám, tatínkům, kamarádům popřát klidné a pohodové Vánoční svátky, štěstí a zdraví v novém roce. Dětem hromadu splněných přání od Ježíška a rodičům úsměvy na tvářích ratolestí při rozbalování dárků a těšíme se na viděnou v roce 2022!!

Děkujeme za podporu této akce sponzorům:

TRAVEL FREE Folmava, Zámecká Restaurace Horšovský Týn, Hrbáček Horšovský Týn, Pekařství Kotačka Staňkov, Václav Holý VA Stavební s.r.o.