První zápas přípravek 19.12.2021

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

Tým přípravky doplněný o začátečníky z řad elévů vyrazili na první turnaj do Kdyně, kde na nás čekali soupeři v domácích dresech (2 týmy) a Toužim. Na zápas jsme jeli s cílem hlavně si to užít a ukázat, že nám v GOGU vyrůstá nová generace florbalistů. Pro některé to byla i úplně první zkušenost se soutěžením. Turnaj se hrál systémem každý s každým a to dvakrát – takže 6 zápasů po 16 minutách hrubého času. Už na začátku jsme věděli, že to bude, hlavně na ty nejmenší, až moc.

První nás prověřil pozdější vítěz turnaje, tým Toužimi. Kde nám přišlo, že i když dětičky byli věkově stejně staré, jako ty naše, nebyli to úplní začátečníci. To se nakonec ale ve hře moc neukazovalo a snaha našich zapojit do hry všechny, i ty nejmenší, byla příkladná. Výsledek 4:2 v soupeřův prospěch byl nakonec ale super.

Dále nás čekali dva týmy Kdyně. Oba hráli hodně podobně spíš odpalovanou završenou velkými došvihy florbalek. Toho se naši samozřejmě báli, a tak nešli do soubojů a nenapadali jsme tolik, jako v předchozím zápase. Nakonec jsme ale jeden tým porazili a s druhým se rozešli s remízou. Líbilo se nám nasazení a chuť hrát. Ti starší se snažili zapojit do hry ty menší a méně zkušené. Ti zase se nebáli hrát a jít do souboje. Byli to hezké zápasy…

Druhé kolo jsme zahájili opět s Toužimí, ale oslabeni o Tomáše, kterého bolest bříška vyřadila ze hry. Snad nic, co by mu bránilo dorazit na úterní Olympiádu. Zde se naplno projevilo, že Toužimští již hrají déle (šikovnost na florbalce a hlavně pohyb po hřišti tomu napovídal).

Zápasy s týmy Kdyně byla přetahovaná o každý míček, ale už bylo vidět to, že ti menší jsou unaveni a bylo to pro ně těžké. O výsledku obou zápasů rozhodly dva góly, kterými se soupeř odpoutal a my už na ně nestihli zareagovat.

Celková bilance je tedy 6 zápasů – jedna výhra, jedna remíza a bohužel zbytek prohra. Herně jsme ale byli, i podle nezaujatých rodičů našich dětí, florbalově nejlepší – shana o nahrávku, kombinaci nebo kličku u ostatních týmů tolik vidět nebyla. Týmový duch a zapojení všech a podpora mezi sebou nás také překvapila. Super výkon!! A gratulace Martince, která byla vyhlášena nejlepčejším hráčem turnaje!

Sestava – v brance se střídali Sebík a Honzík, ve hřišti se proháněli Martinka, Bety (Batman), Mirda, Tomík, Robin. A z domova nám palce drželi ostatní! A na dálku i mladší žáci a my zase jim!!