Starší žáci – 3.10.2020 – Domažlice

Redakce
Soc. sítě

V sobotu 3.10.2020 vyrazili starší žáci k prvnímu turnaji ve své kategorii do nedalekých Domažlic. V letošní sezóně jsou přihlášeni do Přeboru starších žáků Plzeňského a Karlovarského kraje, který se hraje systémem 3+1. Do soutěže jsou přihlášeni pouze 4 týmy.

Po příjezdu do sportovní haly v Domažlicích sdělili organizátoři, že 1. FBC Toužim nedorazil a bude se hrát tedy každý s každým dvakrát. Družstvo z Berouna dorazilo pouze v počtu 4 hráčů v poli a jednoho brankáře. To se pak odrazilo na jejich výkonu v celém turnaji.

Naše mužstvo bylo doplněno mladšími žáky, z nichž někteří nastoupili v této věkové kategorii poprvé. V prvním utkání jsme nastoupili proti domácím, kteří měli výraznou výškovou převahu a než jsme se stačili na hřišti zorientovat bylo to po první půli 1:5. V druhém poločase se začal projevovat náš zlepšený výkon. Nakonec jsme prohráli 2:9.

V druhém utkání jsme nastoupili proti mladému a nepočetnému týmu z Berouna, který jsem porazili.

Třetí utkání bylo odvetou proti domácím, kterou jsme sice prohráli 3:7, ale podali jsme nejlepší výkon v turnaji. Ukázalo se, že jsme schopni konkurovat v tomto složení i starším týmům. Nebýt naší malé produktivity, kdy jsme se dokázali dostat do šancí, ale pak jsme je neproměnili, mohl být výsledek těsnější.

V posledním utkání jsme Beroun opět porazili.

První turnaj sezóny ukázal, že jsme v soutěži schopni konkurovat všem týmům a daří se nepočetné množství starších žáků doplňovat mladšími ročníky, kteří se v této kategorii zatím rozkoukávají.

Sestava: Nedvěd K. – Nedvěd J., Cihlář D., Müller P., Malý Š., Kaiser V., Šnirc A., Řeboun L.