Anenská pouť 2023

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

Největší kulturní a společenská akce konaná v našem městě nenechala v klidu ani náš klub. Proto jsme několik týdnů před Poutí začali připravovat něco, co „Tejno“ ještě nevidělo. Náš záměr jsme zkonzultovali s MKZ a s podporou paní Císlerové se o našem záměru dozvěděli i orgány města a ty nebyly proti.

Do karet nám hrála poprvé postavená druhá scéna v sadech Petra Bezruče u ZUŠ, kde byl připraven program pro děti. My jsme se připojili a v prostoru u lávky u kina připravili venkovní florbalové hřiště. Zapůjčili jsme si venkovní multifunkční sportovní povrch a postavili hřiště 6×3 a půl metru, připravili branky, florbalky a míčky. Dále vzali branku s brankářskou plachtu a jediná střelnice, kde se neplatilo, byla na světě. Po oba víkendové dny od desíti do šesti si mohli děti vyzkoušet, co to vlastně florbal je, jak to vypadá a jak je to snadné.

Během obou dnů jsme přivítali určitě 200 dětí od dvou let. Na hřišti se představili nejen místní, ale i děti, které byli na pouti u babičky nebo tety či strejdy. Nejvzdálenější byli asi z Karviné…

Děti si vyzkoušely střelu na branku nebo si mohli zahrát proti kamarádům. Odměnou pro nás byl úsměv na jejich tváři a poděkování rodičů a prarodičů, že takovou atrakci na pouti nikde nikdy neviděli. Odměnou pro děti bylo něco malého na zub a samolepka s logem našeho klubu na lednici.

Řadu dětí, které se u nás zastavili, florbal zaujal a doufáme, že se k nám po prázdninách přidají. Už teď plánujeme tréninky a další akce. K úspěchu pomohla i účast našich holek a kluků, kteří se dětičkám věnovali a hráli si s nimi.

Chceme poděkovat městu Horšovský Týn a MKZ pod vedením paní Císlerové za podporu při organizování této akce. Děkujeme!