Starší žáci – 15.1.2023 – Plzeň

Michal Novotný

V sobotu 14.1. vstoupili starší žáci na hřišti Slávie Plzeň do roku 2023. Ve třech zápasech si připsali dvě výhry a jednu porážku.
Začneme porážkou s Fbc Plzeň 7:9. I když se hrál turnaj 4. koše tento zápas by úrovní nezklamal ani ve druhém koši. Plzeň byla posílená o řadu hráčů z prvního týmu, který svůj turnaj odehrál o týden dříve. To se odrazilo na síle soupeře, který trestal jakékoliv zaváhání. Do zápasu jsme vstoupili bleskovým gólem ihned po buly, soupeř však odpověděl a skóre otočil. Hrál se oboustranně útočný florbal se spoustou hezkých kombinačních i individuálních akcí. I přesto, že se nám několikrát v zápase povedlo dorovnat skóre právě individuální schopnosti hráčů Fbc Plzeň překlopili výsledek zápasu na jejich stranu.
Ve druhém zápase jsme změřili síly s Interobalem Plzeň a i přes díry v obraně jsme soupeře udolali v poměru 6:4.

V posledním zápase nás tradičně potrápili velmi dobře hrající Slávistické holky. V zápase jsme dlouho vedli, ale nedokázali jsme i přes množství šancí přidat uklidňující gól. Jak to tak bývá nedáš dostaneš a holky během jediného střídání otočily zápas. V závěru se vydařil risk při hře bez brankáře, ve kterém jsme pokračovali i po vyrovnání a nakonec jsme vstřelili vítězný gól z klaksonem oznamující konec zápasu.

Jako trenéři máme radost ze vzrůstajícího herního sebevědomí hlavně u hráčů, kteří hrají necelý rok. Už se jen tak nezlomíme, když se zápas pro nás nevyvíjí dobře. Když srovnám herní projev ze začátku sezóny s tím co předvádíme v posledních dvou turnajích, tak jsme o level výše. Na druhou stranu je v naší hře pořád hodně hrubých, nevynucených chyb, kterými soupeři nabízíme góly zadarmo.