Starší žáci – 25.9. 2022 – Rokycany

Michal Novotný
V neděli odehráli starší žáci v Rokycanech svůj první turnaj v nové sezóně.
Bohužel náš tým vyrazil do Rokycan kvůli nemocem výrazně oslaben.
Do hry jsme měli jen 8 hráčů z toho 4 nováčci, kteří trénují teprve od dubna letošního roku.
Asi nejlepší momenty jsme předvedli v úvodním utkání s Rokycany, kde i přes prohru 2:8 jsme dokázali soupeře zamknout na jejich obranné polovině, ale tyto pozitivní úseky hry jsme vždy zabily špatnou koncovkou, nebo šílenou nevynucenou hrubkou, kterou soupeř vždy nemilosrdně trestal.
Do druhého utkání jsme šli bez odpočinku a hlavně v první půli to bylo znát a soupeř rychle a snadno vedl. Ve druhé půli přišlo zlepšení, ale na víc než vysokou prohru 1:8 to nestačilo.
Poslední zápas s Interobalem Plzeň byl úplně nepovedený. Soupeř čekal na své polovině a po zisku nahazoval míček na osamoceného útočníka, který si snadno poradil s naší obranou a skóroval. Nám byla herní a střelecká převaha k ničemu, protože jako v celém turnaji byla naše střelba hanebná a s jediným gólem jsme na výhru pomýšlet nemohli a soupeř snadno vyhrál 1:5. Resumé z turnaje je takové, že v současné době zaostáváme ve střelbě, osobních soubojích a rozhodování se na hřišti, kdy nám rozhodnutí trvá dlouho a nakonec si hráč stejně vybere tu nejhorší možnost. Takže práce je dost, ale hlavu vzhůru již tento víkend máme možnost nápravy a snad se nám uzdraví opory, které teď chyběli.
Ještě krátký komentář od Karla: Museli jsme změnit rozestavení hráčů na hřišti, protože nám chyběly hlavy pětek , takže jsme hráli bez klasického centra. Jako pozitivum bych viděl, že kluci chápali jak mají hrát. Bohužel většina kluků co v neděli hráli, jsou nováčci a chybí nám technika a zkušenosti. Z tlaku na Interobal nebylo nic, zakončení je zatím mizerné. Ale ono tu půjde, musíme makat !!