Mlži na palubovce v Domažlicích….

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

Dnes palubovka haly v Domažlicích hostila turnaj druhého koše mladších žáků. Za účasti domácího Go-Ga, Florbalu Tachov, Plzeňských Goril a Interobalu Plzeň nás čekalo nedělní odpoledne plné florbalu.

Zahájením byl zápas Go-Go Horšovský Týn s běhavým týmem Tachova. V první polovině měl Tachov více ze hry. Náš brankář se snažil a udržel čisté konto. A dle hesla nedáš – dostaneš jsme se ujali vedení. Tachov po chvíli vyrovnal. Kluci opět zabrali a odskočili do vedení. Do poloviny se ale skóre opět vyrovnalo a na přestávku se šlo za vyrovnaného stavu. Druhou polovinu zahájil Tachov velkým tlakem na branku. V třetí minutě jsme byli po nedovoleném zákroku v oslabení. Přesilovku čtveřice v poli přestála, bohužel těsně po skončení našeho trestu se soupeř ujal vedení. Na obou stranách jsme viděli mnoho závarů před brankami, ale bez úspěchu. Z jedné akce se nám povedlo vyrovnat a potom dokonce otočit skóre v nás prospěch. Soupeřův tlak se stupňoval a v jedenácté minutě vyrovnal. Do konce zápasu bylo vidět mnoho snahy o změnu výsledku, ale ať chyby útočících nebo um brankářů to již nedovolil a výsledkem 4:4 bylo utkání ukončeno. Samozřejmě bychom si přáli výhru, ale musíme uznat, že vzhledem k předvedené hře na obou stranách byla remíza spravedlivá.

Druhým soupeřem byl velmi nepříjemně a chvílemi i nebezpečně hrající tým Interobalu. Na brankovišti měl zaparkované dvě hráčky, a ty po celou dobu zápasu vyhazovali míčky na naši polovinu i za cenu nebezpečích došvihů. Z první střely jsme skórovali a prakticky po celý zápas nepustili soupeře před naši bránu. Takže náš gólman neměl moc práce, a když už, tak vše vyřešil k naší spokojenosti. Protože po prvním zápase nás museli opustit dva klíčoví hráči, museli jsme přeskupit hráče v poli a nebyl ani čas si odpočinout. Kolikrát bylo na hráčích vidět, že se jim do souboje nechce a nebudou riskovat. Skóre 7:0 na konci bylo vypovídající, a pro pár šikovných kluků na straně soupeře možná až moc kruté.

Třetím zápasem byl florbalový boj s Gorilami Plzeň. Začátek utkání ukázal, že to nebude snadné. I přes nasazení se nám nepodařilo si na delší dobu přilepit míček na florbalku. Soupeř naši snahu vždy zhatil a nebezpečně zahrozil. Trenérský tým GoGa motivoval pětku na hřišti. Soupeř chvílemi rozhodil naše postavení na hřišti, a dokonce i nastřelil tyčku. Po drtivém tlaku soupeře jsme překvapili a ujali se vedení. Skóre se naštěstí nezastavilo a odskočili jsme na 2:0. Soupeř ale dokázal do poloviny snížit. Druhou polovinu jsme zahájili tlakem, ale bez výsledku a bohužel soupeř využit jednu ze šancí a srovnal. Během druhé půle bylo vidět řadu pěkných akcí, kombinací i individuálních výkonů. Blížil se konec a našich sil, pro sedmičlenný tým toho bylo moc a remízu se bohužel nepovedlo ubránit. Soupeř se ujal vedení 2:3. Poté došlo ke sporné situaci, ne úplně správně rozehnané standardní situaci, po které soupeř odskočil na 2:4. I vlivem trenéra soupeře a jeho Fair Play nebyl gól uznán a z naší strany bylo oceněno potleskem. Bohužel, skóre 2:4 se stejně na konec na výsledkové tabuli rozsvítilo a zůstalo do konce utkání.

Sestava: Dan D., Míša L. – Kačka V., Honzík L., Tom B. – Davča Š., David C., Vojta T., Tomáš Ř. a bratři Robin a Viktor K. se pod vedením Michala N. a Karla H. předvedli v dobrém světle a nechali na hřišti vše…