Po dlouhé době na palubovce!

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

Po dlouhé době se kluci doplněné jednou slečnou dostali na palubovku, vzali do ruky florbalku a dokonce navlékli i týmový dres. Povedlo se nás sehrát přátelský dvojzápas ve Stodě mezi kategoriemi elévů a mladších žáků. Natěšení, nadšení a touha by se dala krájet.

2×10 minut hrubého času v podání elévů bylo hodně hezké pokoukání. Zejména první trojka si se soupeřem docela pohrávala a nejednou zakončovali až do prázdné brány ve chvíli, kdy obránci soupeře byli za našimi zády a brankář na zemi u druhé tyčky. Bylo hezké se na to koukat. Druhá řada zaučovala loňského přípravkáře a bylo vidět, že ho ještě čeká práce. Zejména při pohybu na hřišti.

Stejný čas strávili na hřišti i mladší žáci. Zde to bylo již těžší. Pohyb soupeře na hřišti byl pro kluky asi trochu překvapením. Často se potkávali při osobních soubojích, které trošku bolely. Proto jsme se snažili klukům říct, že když míček včas odehraje na spoluhráče, přiběhne k němu soupeř úplně zbytečně. Viděli jsme pěkné pokusy o kombinační hru. Někdy se ale snažili hru utrhnout sólováním.

Celkově jsme ale byli s předvedenou hrou našich svěřenců spokojeni. Když vezmeme v potaz to, že vlastně rok nehráli…

Výsledek nás vůůůůbec nezajímá.