Přípravka – 11.10.2020 – Rokycany

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

První zápas a asi i na dlouhou dobu poslední čekal naše benjamínky – přípravku. Ne v úplně plné sestavě a s polovinou holek v týmu jsme vyrazili do Rokycan. Proti nám stály dva týmy plzeňské Slávie a domácích Rokycan.

První zápas byl velkým šokem pro Naty a Samíka, kteří si v něm odbyli svoji premiéru. Plzeň měla v týmu dva individuálně a silově vybavené hráče, kteří byli nad naše síly. Než jsme si po dlouhé době zvykli na zápasové tempo, byl konec… a v náš neprospěch. Ale ne s nulou na naší straně.

Druhý zápas s domácími Rokycany byl pro nás jednodušší. Stejně „velké a silově vybavené“ děti slibovali vyrovnaný zápas, ve kterém jsme měli několik akcí a také zdařilé florbalové momenty, kde jsme ukázali naši souhru.

Posledním zápasem byla prověrka opět Slavia. Bohužel Slavia nasadila i několik dětí z prvního zápasu. Byla to trochu podpásovka, ale i tak byl zápas velmi vyrovnaný a výhra nám utekla o jeden gól. Zde se již projevil veliký rozdíl mezi našim přístupem a přístupem Plzně. Chceme dětem již od začátku vštěpovat týmovou hru a postupně rozvíjet individuální dovednosti. Protože odnaučit děti sólování je v pozdějším věku těžký úkol.

Premiéru měli asi i oba rozhodčí, protože více než oni jsme do zápasů „kecali“ s trenéry soupeřů. Děkujeme soupeřům za zápasy a těšíme se na další.

Sestava: Sebík Š. – Martinka N., Simča C., Naty B., Robin K., Samík M.