Starší žáci – 6.11.2022 – Plzeň

Michal Novotný

V neděli 6.11. odehráli starší žáci v hale Lokomotivy Plzeň turnaj 4. koše.

Z hlediska výsledků se jednalo o náš nejpovedenější turnaj v sezóně, když se nám podařilo urvat dvě výhry.

V prvním zápase jsme se střetli s pořádajícím týmem Fbc Plzeň a i když jsme rychle vedli, tak soupeř dokázal stejně rychle vyrovnat. Náš tým složený z větší míry z kluků, kteří nehrají déle než půl roku s postupem času začal kupit nováčkovské chyby čehož soupeř využil a skóre navýšil na konečných 1:5. Výsledek mohl být i výraznější, ale podržel nás brankář.

V dalším zápase jsme změřili síly s dívčím týmem Slávie Plzeň, které jsme dokázali porazit 4:3. Nutno přiznat, že Slávistické holky byly florbalovější a my jsme je dokázali udolat jen díky individuálním výkonem jednotlivců (David, Viktor, Vojta T.) nikoliv týmovým výkonem. Takže spokojenost s výhrou, ale ne s předvedenou hrou.

Do posledního zápasu s Rokycany jsme upravili složení jednotlivých lajn a výsledkem byl náš nejlepší zápas v sezóně a výhra 6:3. Konečně jsme fungovali jako tým a každá lajna dokázala plnit to co po nich trenéři chtějí a v některých případech přidat i něco na víc. Radost máme hlavně z výkonu nováčků, kteří se v tomto zápase konečně nebáli hrát a nespoléhali se pouze na to co vytvoří jejich zkušenější spoluhráči. Doufám, že jsme se konečně odrazili ode dna a že nováčci nabrali potřebné sebevědomí do dalších zápasů.