Turnaj elévů 13.11.2022

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

Dnes elévové vyrazili do tovární haly AREA D v Plzni vstříc zápasové náloži. Prvním soupeřem byli plzeňské Gorily. Vstávání v šest a zápas v osm zastihl děti ještě v nedbalkách a chvilku trvalo, než jsme se po ránu nastartovali. Druhá půlka zápasu byla z naší strany bojovná a smysluplná – přihrávky, uvolňování, důraznost v osobních soubojích a dohrávání. Herně jsme byli lepším týmem, jenom se nám nedařilo zasunout míček za soupeřova brankáře tolikrát, jak bychom si přáli. Skóre 4:1 (ta jednička je naše)

Druhý tým Florbalové akademie již vypadal trochu jinak. Herně super, přihrávky i osobní souboje. Sem tam se něco nepovedlo, ale to se naučíme. Výsledek 4:5 v soupeřův prospěch nás mrzel…

Třetí zápas byl s open týmem FBC Plzeň bílí. Šli jsme do vedení a udrželi jej až do konce utkání. Herně jsme soupeře přehrávali a i slovy fanouška (Robinův taťka) jsme se od začátku sezóny zlepšili. Hráli jsme na dvě trojky, které se střídali a obě nechávali na hřišti maximum. První výhra 3:1 je doma…

Čtvrtý tým byl zase Open a to Horažďovic. Zaslouženě jsme jej porazili 4:0 a náš golman si tak vychytal první nulu kariéry…a na tu se nezapomíná. Soupeř přivezl dva open týmy a v předchozím zápas si mezi týmy prohazoval děti a my jsme se ozvali a během našeho i hlídali.

Poslední proti nám nastoupila dívčí Slavia Plzeň. Holky mohou být o rok starší a bylo to také vidět. Mohutnější a vyrostlejší proti naší sestavě se snažili hrát do těla a fyzickou hru. Ale i o 3 roky mladší se v soubojích nedali zahanbit. Ve hře jsme byli soupeři více než vyrovnaným soupeřem, rozdílová hráčka hájila branku soupeře. Nejen v našem ale i ostatních zápasech chytala hezky. Kromě toho to byl pro jinak dominující soupeřky i nejtěžší zápas dne.

Sestava (a známky jak minule) – Branka Eliáš Kocáb (1-, protože mu chvilinku trvalo po ránu, než se probere, ale jinak super) – Martina Nedvědová (1 pohyb po hřišti a aktivita) , Sam Mundil (1 důraz, bojovnost) , Robin Kaiser (1 dnes super obrana a přehled zezadu) – Bety Havlíková (1- chvilkama trošku ztracená v pohybu po hřišti, ale bojovnost a dohrávání a důraz před brankou), Robin Havlík (1- chvilkami trochu chaotický pohyb, ale jinak super), Lukáš Pivoňka (1- sem tam opomenutý hráč na naší polovině, ale proti minule veliké zlepšení)

A jenom poznámka, ze kterou nic nezmůžeme. Open týmy nemusí platit startovné a nemají povinnost pořádat – takže ušetří nemalé peníze. A potom rozhodčí na těchto turnajích – mladí, kteří pískají prvním rokem a hromadu věcí pouští nebo tolerují (způsob rozehrání volného úderu, vzdálenosti, problémy při střídání, došvihy a vysoké hole) – kdy jindy se to mají děti naučit, než teď, na začátku….