Starší žáci – 17.11.2022 – Klatovy

Michal Novotný

Starší žáci odehráli dne 17.11. v Klatovech sváteční turnaj 4. koše.

Do turnaje jsme vstoupili dvěma zápasy hranými hned po sobě, ve kterých se nám podařilo 2x vyhrát.

Nejdříve jsme si poradili nejtěsnějším rozdílem (1:0) s týmem Interobal Plzeň. Celý zápas jsme bušili do zhuštěné defenzivy soupeře a vzhledem k množství zablokovaných střel a neproměněných šancí jsme nakonec byli rádi za jedno gólové vítězství.

Ve druhém zápase jsme čelili dobře sehranému celku Slavia girls, který ač holky nám dělal problémy důrazem a pohybem. Nakonec se nám i přes nepříznivý vývoj povedlo utkání otočit a vyhrát 5:2.

V posledním zápase jsme změřili síly s pořádajícími Klatovy a i přes prohru 4:5 odehráli hoši dobrý zápas, ve kterém se rvali o výsledek až do úplného závěru. Ještě 3 minuty před koncem vedl soupeř 2:5, ale při hře bez gólmana se nám podařilo vstřelit 2 branky a měli šanci ještě na třetí, ale to už by jsme asi chtěli moc.

Turnaj hodnotíme pozitivně, nováčci nabírají sebevědomí a je to na hře hlavně druhé lajny znát, to platí i pro celý tým, který by ještě na začátku sezóny nedokázal těsné, nebo špatně rozehrané zápasy dovést do vítězného konce. Radost nám také udělal výkon brankáře, který normálně hraje v poli a zaskakoval za absentující brankářskou jedničku.