Turnaj starších 15.1.2021

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

Do hry zasáhli i starší žáci. Nejen naši, ale i sestavy ostatních soupeřů poznamenala aktuální doba, a tak jsme v sedmi v poli a jednom brankáři nastoupili na domácí palubovce k turnaji.

Prvním soupeřem nám byl tým Klatov. První polovinu to vypadalo, jako kdyby se našim vůbec nechtělo hrát. Soupeř nás převyšovat pohybem po hřišti, důrazností v soubojích, přesností přihrávek i počtem střel. Není se tedy proč divit, že první poločas dopadl v náš neprospěch 0:7. Druhá polovina vypadala, jako kdyby na palubovce bylo jiné mužstvo. Zlepšil se pohyb, dostupovali jsme do soubojů. Bohužel se ale stále nedařilo vstřelit branku a soupeř dále odskakoval. Od patnácté minuty se ale začalo dařit, a hlavně díky individuálním aktivitám se nám povedlo vrátit se do hry, i když srovnat skóre byl úkol téměř nemožný. Výsledek se zastavil na 6:13 ve prospěch Klatov. Bylo vidět, že pokud soupeř hraje agresivní a rychlý florbal, je to pro naše, hlavně mladší, hráče těžké.

Druhým soupeřem byl druhý tým Klatov, který dorazil jako Open Team. Zde bylo vidět, že soupeř postavil méně zkušené hráče. Výsledek 21:1 je možná až moc krutý. Co ale bylo velkým rozdílem proti předchozímu zápasu, to byla soudržnost na střídačce, vzájemné povzbuzování. Na hřišti bylo více času na kombinaci, soupeř nepřistupoval k osobním soubojům a tak i ti mladší se na hřišti mohli předvést…

Třetí zápas proti nám postavil tým Toužimi, tým, se kterým jde vždy o přestřelku s řadou gólů.  Tentokrát to ale tak nebylo. V minulých zápasech býval soupeř nebezpečnější, ale dnes hrál s námi hned po pro něj náročném zápasu s Klatovami. Na hřišti jsme pokračovali v tvořivé hře, kombinacích i individuálních akcích. Náběhy do a střely z bezprostřední blízkosti končili často v bráně. Bylo také slyšet, že naši spolu na hřišti komunikují a umí si o míček říci. Ne vždy to tak je.

Závěrem je nutno říci, že turnaj byl ovlivněn neúčastí týmu FBC Plzeň, který nemohl dorazit. Co k ostatním zápasům? Open Team Klatov byl poprvé konfrontován se zkušenějšími, soutěžemi protřelými hráči. A tak výsledky pro něj byly někdy až moc kruté… Také bychom rádi poděkovali týmům za sympatické výkony v rámci pravidel, rozhodčímu za pár hvizdů, Pavlovi za organizaci časomíry a divákům za podporu… Dnes je komentář z pohledu stolku časomíry…