Dobruška Open Air Cup 2022

Petr Fekiač
Latest posts by Petr Fekiač (see all)

Naši benjamínci vyrazili také prověřit své dovednosti. Tři holky, 4 kluci do hry a dva brankáři se jeli podívat, jak se vlastně hraje florbal jejich věkové kategorie, protože jsme soutěž nehráli a těch několik utkání za rok mnoho zkušeností nedalo. Turnaj se konal v malebném východočeském městečku Dobruška a jak název napovídá, jedná se o turnaj pod širým nebem – jinak asi největší v Čechách. 1.7.2022 jsme vyrazili a večer se všichni sešli u chatiček, kde jsme nocovali. Večer procházka městem, ale hlavně večeře a trochu blbnutí. Pohádka na dobrou noc nesměla chybět.

Turnaj v naší kategorii hrálo celkem deset týmů a musíme říct, že jsme neočekávali žádné extra výsledky. Hned první s týmem FBC Slovácko skončil remízou 3:3. Druhý zápas s IBK Hradec Králové jsme po boji vyhráli 3:2. Zápas s týmem základní školy Pňovice jsme vybojovali 4:2. Poslední zápas ve skupině v Vlky Skuteč jsme i přes maximální nasazení prohráli 7:3. Druhé místo ve skupině bylo veliké překvapení jak pro nás (musím to tak napsat) i pro děti. Měli z toho radost a daleko před námi byla možnost hrát o medaile. V cestě nám stál zápas s týmem Florbal Halenkovice. Bohužel ale rychlý sled zápasů, sluníčko a únava udělala své, a lepší výsledek než 1:8 nebyl v našich silách. Čekal nás tedy zápas o páté místo, opět s týmem Hradce Králové. Na tento zápas dorazil i Karel Hencl s doprovodem a my tak měli na místě i několik fanoušků. 3:2 – to bylo skóre na konci zápasu v náš prospěch. Celkově 5 místo je veliký úspěch a děkujeme holkám a klukům za výkon a věříme, že si turnaj užili.  Domů jsme se vrátili kolem 22:00 2.7., unaveni, ale spokojeni.

Turnaj okomentoval Karel následovně:

Při kroužení východočeským a moravským krajem, jsme si nemohli nechat ujít zápas Play-off známého florbalového klubu. Fanouškům se předvedl dobrý gólman, dvojice Tom Bouda – Sam Mundil, kdy Tom Bouda vždy našel Sama Mundila na čarování před brankou a dobře je doplňoval Robin Havlík, který se vracel do obrany k Tomovi.  Druhá dívčí trojka se také neztratila, jen snad to prověření Martinky Nedvědové, jestli to zvládne sama (Bety Havlíková se Simčou Cihlářů musely , ještě něco probrat na střídačce). Martinka se Simčou, tam také vykouzlily zajímavé přihrávky!  Gratuluji celé partě včetně trenérů k dobré reprezentaci!!

Pro doplnění branku hájili Kuba Soukup a Eliáš Kocáb a jako sedmý do hry naskakoval Sebastián Šmíd.

Ráno před turnajem

Odpočinek před zápasem…

Karel s doprovodem 🙂

Dohráli jsme – páté místo!! z deseti….

Tabulka skupiny